top of page
I VIETA - Vila komoda. R. Daskevičiaus nuotr..jpg

Registracija ir nuostatai

 

Tikslas ir misija

Pagrindinis čempionato tikslas – išrinkti geriausius 2024 metų vyno ir desertų derinius Lietuvoje.

Misija – puoselėti gastronominę kultūrą Lietuvoje ir kitose Europos šalyse.  

Renginio data

Renginys vyks 2024 spalio 28 d. 

14:00 - 19:00 val.​

Renginio vieta

Dūmų fabrikas, Dūmų g. 5,

Vilnius, Lietuva

01

DALYVIAMS

  1. Čempionate dalyvauja komandos arba pavieniai dalyviai. Komandoje narių skaičius neturi būti didesnis nei 5 asmenys. Komandą gali sudaryti ir tos pačios organizacijos ir skirtų organizacijų atstovai. 

  2. Didžiausias dalyvių komandų skaičius varžybose – 20 komandų. Jei registruojasi  daugiau komandų, organizatoriai pasilieka teisę daryti išankstinę atranką pagal paraiškos turinį arba paprašius suteikti papildomos informacijos. 

  3. Komandos privalo naudoti savo indus, stiklą, įrankius. Komandos, desertų testavime, kūrime ar galutiniame deserte naudojančios pieno produktus (varškę, sviestą, grietinėlę, grietinę, kefyrą ir pan.) - gali juos gauti nemokamai iš pagrindinio 2024 metų čempionato rėmėjo „Dvaro“. Instrukcijos, kaip gauti reikiamus produktus, dalyviams perduodamos po registracijos. 

  4. Organizatoriai suteikia pasiruošimo vietą varžybų salėje. Dalyvių komanda paskirtoje vietoje varžybų salėje ruošiasi ne ilgiau nei 30 minučių.  

  5. Registruojantis dalyviai privalo informuoti apie jiems reikalingą įrangą, pagal poreikį ir galimybes Organizatoriai gali suformuoti ir pasirūpinti techniniu įgyvendinimu. 

  6. Čempionato datą, vietą bei komandų registravimosi tvarką Organizatoriai skelbia viešai. Registracija į varžybas vyksta ne vėliau nei 2 savaitės iki renginio, pildant registracijos formą oficialioje renginio svetainėje, internetu. 

  7. Vienos komandos registracijos patvirtinimo mokestis – 50 Eur, jis pervedamas iki renginio dienos, kitaip komanda nėra laikoma dalyve. Sąskaita už dalyvavimą atsiunčiama kartu su registracijos patvirtinimu.

02

VARŽYBŲ EIGA

  1. Kiekvienas varžybų dalyvis (komanda) turi paruošti 10 vyno ir deserto derinio porcijų (7 porcijos skiriamos komisijai, 1 fotosesijai, 1 publikos vertinimui, 1 rėmėjams) įskaitant indus, įrankius, taures, servetėles. 

  2. Varžybų metu dalyviai paskirtu laiku ruošiasi organizatorių numatytoje vietoje. Komandos gali turėti iš anksto paruoštų ingredientų, kuriuos naudoja varžybų metu. 

  3. Kiekvienas derinys yra pristatomas viešai prieš komisiją – publikos, jeigu tokia yra, akivaizdoje. Pristatymo trukmė – ne ilgiau nei 10 minučių, vynui reikalavimai nekeliami. Pristatymo kalba: lietuvių arba anglų. 

  4. Derinių pateikimu komisijai, fotografui ir publikai rūpinasi komandos, t.y. serviruoti turi komandos nariai, tačiau po pasirodymo derinius nuo stalų nutiekia Organizatorių paskirti asmenys.  

03

KOMISIJA

  1. Vertinimo komisiją sudaro ne mažiau nei 7 nariai, skiriami Organizatorių sprendimų, o vienas iš jų paskiriamas komisijos pirmininku. Esant poreikiui Organizatoriai gali pasitelkti ir daugiau komisijos narių, tačiau ne daugiau nei 9 narius, įskaitant komisijos pirmininką. Komisijos narius sudaro vyno arba maisto industrijos ekspertai, maisto ir vyno žurnalistai, nepriklausomi ekspertai, pedagogai, taip pat - komisijoje gali dirbti ir užsienio atstovai bei partnerių ir rėmėjų atstovai.  

  2. Deriniai vertinami šimto procentų skalėje. Vertinimo kriterijai: 

  • 70 proc. vyno ir deserto išvaizdos, skonio ir kvapo derėjimas, 

  • 25 proc. vyno pasirinkimo pagrindimas, 

  • 5 proc. pristatymo profesionalumas ir meniškumas. 

Pastaba: vertinimo kriterijai gali būti keičiami ne vėliau nei 14 dienų iki oficialiai paskelbtos čempionato dienos. 

Nugalėtojai renkami susumavus vertinimo komisijos narių vertinimus.   

Čempionate, be prizinių vietų, taip pat skiriamos specialios nominacijos, pvz. Lietuviškiausio deserto nominacija, Lengviausio derinio nominacija, Geriausio varžybų vyno nominacija, Publikos simpatija (jeigu einamųjų metų renginys yra stebimas žiūrovų).

Nominacijos skelbiamos ne vėliau kaip 14 dienų iki čempionato pradžios. Renkant specialių nominacijų laimėtojus organizatoriai pasilieka teisę pasitelkti kitus suinteresuotus asmenis (rėmėjus, someljė, konditerius, žiūrovus ir pan.) 

Nugalėjusi komanda ir jos dalyviai skelbiami tų metų „Wine+Dessert” čempionais.  Laimėjusi komanda yra pretendentė vykti į „Wine+Dessert Europe” čempionatą atstovauti Lietuvai arba savo šaliai. Taip pat apdovanojami prizininkai, specialiųjų nominacijų laimėtojai.

Atkreipiame dėmesį, kad renginio metu yra filmuojama ir fotografuojama. Registracijos formoje, sutikus su taisyklėmis, kartu sutinkama ir, kad dalyvių nuotraukos ir derinių nuotraukos ar pavadinimai (deserto, vyno, komandos) bus naudojami čempionato sklaidai. 

bottom of page