Dalyvavimo taisyklės ir nuostatai
Lietuvos vyno ir desertų derinimo čempionato 2022 taisyklės.
DALYVIŲ REGISTRACIJA SUSTABDYTA SPALIO 25 D.
Renginio data:
2022 11 07 (pirmadienis)
Renginio vieta:
Vaidilos teatras
A. Jakšto g. 9
Registracijos mokestis:
30 Eur*
Čempionato tikslas: išrinkti geriausius 2022 m. vyno ir desertų derinius Lietuvoje.
Numatoma, kad Europos čempionatas vyks 2023 pavasarį Tokajuje, Vengrijoje arba kitoje partnerių šalyje.
DALYVIAMS:
-
Dalyviai: virėjų ir someljė poros, pavieniai dalyviai. Komandoje narių skaičius neribojamas.
-
Didžiausias dalyvių skaičius – 20 komandų. Jei registruojasi daugiau komandų, organizatoriai pasilieka teisę daryti išankstinę atranką pagal paraiškos turinį arba paprašius suteikti papildomos informacijos.
-
Dalyviai privalo naudoti savo indus, stiklą, įrankius. Likus ne mažiau nei 14 dienų iki varžybų organizatoriai turi teisę suteikti ką nors iš indų, stiklo, įrankių, serviravimo priemonių, jei tai yra čempionato rėmėjo produkcija. Tuo atveju dalyviai privalo naudoti pateiktas priemones. Organizatoriai suteikia pasiruošimo stalą varžybų salėje.
-
Varžybų vietoje bus galima naudotis bazine virtuvės įranga: šaldytuvu, šaldikliu, elektrine virykle. Ją dvi valandos iki varžybų pradžios suteikia organizatoriai. Registruojantis dalyviai privalo informuoti apie jiems reikalingą įrangą.
-
Varžybos vyks 2022 m. lapkričio 7 d. (pirmadienį) 13 val., Vaidilos teatre (A. Jakšto g. 9).
-
Dalyvių registracija vyksta iki spalio 21 d. pildant apačioje esančią registracijos formą. Po formos užpildymo kiekvienas dalyvis gaus išankstinę sąskaitą apmokėti dalyvio mokestį, kuris yra 30 Eur (be PVM). Jeigu svarstote dalyvauti, tačiau norite registruoti vėliau, informuokite organizatorius el. paštu: info@vynasirdesertai.lt.
VARŽYBŲ EIGA
-
Kiekvienas varžybų dalyvis (komanda) turi paruošti 9 vyno ir maisto derinio porcijas (7 porcijos skiriamos komisijai, 1 fotosesijai; 1 publikai).
-
Varžybų metu dalyviai paskirtu laiku ruošiasi organizatorių numatytoje vietoje.
-
Kiekvienas derinys yra pristatomas viešai prieš komisiją - publikos akivaizdoje. Pristatymo trukmė neribojama, vynui reikalavimai nekeliami. Pristatymo kalba: lietuvių, anglų.
-
Derinių pateikimu komisijai, fotografui ir publikai rūpinasi komandos.
VERTINIMAS
Vertinimo kriterijai:
-
70 proc. vyno ir deserto išvaizdos, skonio ir kvapo derėjimas;
-
25 proc. vyno pasirinkimo pagrindimas;
-
5 proc. pristatymo profesionalumas ir meniškumas.
Vertinimo kriterijai gali būti keičiami ne vėliau nei 14 dienų iki čempionato dienos.
Vertinimo komisiją sudaro 7 nariai, iš kurių vienas paskiriamas komisijos pirmininku. Komisiją skiria organizatoriai. Komisijos narius sudaro vyno arba maisto industrijos ekspertai, maisto ir vyno žurnalistai, nepriklausomi ekspertai, pedagogai, taip pat - komisijoje gali dirbti ir užsienio atstovai bei partnerių ir rėmėjų atstovai.
Nugalėtojai renkami susumavus vertinimo komisijos narių vertinimus.
Čempionate, be prizinių vietų, taip pat skiriamos specialios nominacijos:
-
Lietuviškiausias desertas
-
Lengviausias derinys
-
Geriausias varžybų vynas
-
Publikos simpatija
Kitos nominacijos gali būti paskelbtos ne vėliau kaip 14 dienų iki čempionato pradžios. Renkant specialių nominacijų laimėtojus organizatoriai pasilieka teisę pasitelkti kitus suinteresuotus asmenis (rėmėjus, someljė, konditerius, žiūrovus ir pan.)
TITULAS
Nugalėjusiai komandai ir jos dalyvimas suteikiamas „Wine+Dessert Lietuva 2022” arba Lietuvos vyno ir derinių čempionato čempiono titulas. Laimėjusi komanda yra pretendentė vykti į „Wine+Dessert Europe 2023” čempionatą atstovauti Lietuvai. Taip pat apdovanojami prizininkai, specialiųjų nominacijų laimėtojai.
Atkreipiame dėmesį, kad renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama. Registracijos formoje, sutikdami su dalyvavimo taisyklėmis, sutinkate, kad jūsų nuotraukos ir derinių nuotraukos, pavadinimai bus naudojami sklaidai.