top of page

2022 participants

Vaidila , Vilnius

 

Prize winners:

1st place: CHOCOLATE BUCKWHEAT DESSERT AND BARBEITO MALVASIA RESERVA 10 YEARS (Madeira) 
Dine restaurant team: pastry chef Birutė Inciūtė-Čepulionienė and sommelier Arminas Darasevičius
2nd place: SLYVA AND PODERE CASACCIA SITUA NOBILIS IGT PASSITO 2012
The team of the 14horses restaurant: pastry chef Vilius Uljanovas and sommelier Simonas Laukaitis 
3rd place: GRANDMA'S POT AND QUERCIAVALLE VIN SANTO DEL CHIANTI CLASSICO; DUET AND CHATEAU DERESZLA TOKAJI FURMINT
Dedicated to even two teams - restaurants Surr (pastry chef: Džesika Sokolovaitė, sommelier: Francesco Di Marco) and Old Town Grill (pastry chef: Ivona Cibulskienė, drinks experts: Martynas Morkūnas, Miglė Kulbusauskaitė)

Winners of special nominations:

The most Lithuanian combination: BLACK MOUNTAIN AND COLLI EUGANEI MOSCATO FIOR DE ARANCIO
The team of the hotel restaurant Juodasis kalnas: wine expert Donatas Kucikas and pastry chef Tomas Petrikas
The lightest combination: INSPIRATION AND CHAMPAGNE POL ROGER RICH DEMI-SEC 
Joint team: Evaldas Juška, pastry chef of the restaurant Arrivee and Andrius Pagojus, wine expert of the Vyno klubas.
Audience Favorite: FROM THE HIVE AND KRACHER CUVEE BEERENAUSLESE BURGENLAND 2017
St. Ignacos Loyala student team Studentjė: Lukaš Palkovski, Saulė Koženiauskaitė, Rokas Kazlaukas, Roberta Statkevičiūtė and Vyno klubas wine expert Petras Jarašūnas
Geriausias varžybų vynas: Kracher Chardonnay Trockenbeerenauslese No. 3 1998 ir desertas „Pamiškė“
Komanda „Kaip nors“: Petras ir Rokas Jarašūnai
Specialioji „Jaunųjų šefų“ nominacija skirta:
  • Šv. Ignaco Lojolos kolegijos komanda: Kasparas Alkevičius, Miglė Galvydytė ir „Vyno klubo“ ekspertė Urtė Budnikaitė. Desertas „Litis“ su austrišku „Kracher Cuvee Auslese 2021“.

  • Kauno technologijų mokymų centro komanda „Aš toks, kaip ir tu“:  Vytautas Laibinis, Antanas Valkauskas, Grytė Bezarienė, Giedra Sadauskienė. Desertas „Netradicinis sprendimas“ su nealkoholiniu vynu „Artigny Grand Classic“.

 

Other participants:

DERINYS: desertas „Tamsus miškas“ su  ispanišku cheresu „Ximenez-Spinola PX Anada Vintage 2013“.
Komanda „14Horses“: Justinas Misius, Simonas Laukaitis
Blend: Black Cherry and Marques de Grinon Graciana, Spain
Team: Vanilla pepper (sommelier Albertas Koncijalovas, Jevgenijus Michejonok, pastry chef Kotryna Pliuskaitė, Dovilė Piliponytė
Derinys: Desertas „Skruzdėlynas“ su itališku vynu „La Stoppa Buca delle Canne“.
Komanda „Nineteen18” (Vilnius) : Vilgailė Kaušylienė, Asta Oleškevičiūtė, Simonas Laukaitis.
Derinys: desertas „Gogel mogel“ su prancūzišku vynu „Pacheranc d’Or 2020“. 
Komanda „Demo“ (restoranas „Demoloftas“): Tadas Eidukevičius, Rokas Pocius ir Gytis Pečiulis.
 
Derinys: desertas „Verbena“ su prancūzišku Luaros slėnio vynu „Château de Fesles Bonnezeaux AOP 2002“.
Komanda „Red Brick“: Arnóras Ingis Bjarkasonas, Tomas Kličius, Lina Marija Balčiūnaitė.
 
Derinys: kaštainių desertas su vokišku „Anselmann Riesling Eiswein“.
Restorano „Old Town Grill“ komanda: Ivona Cibulskienė, Rima Blekaitienė, Miglė Sabaliauskienė.
 
Derinys: desertas „Rytinė rasa“ su austrišku „Kracher Zweigelt Auslese Burgenland 2021“.
Komanda „Neringa“: Rugilė Matulevičiūtė, Honorata Lyndo, Linas Žemaitis, Dominyka Gylytė, Rūta Tamulienė ir „Vyno klubo“ ekspertas Petras Jarašūnas.
Derinys: desertas „Aukštaitiška bičiulystė“ su austrišku „Kracher Auslese Cuvee Burgenland 2021”.
Restorano „Vasaris“ komanda: Miglė Gruzdenė, Nijolė Talijūnienė, Daiva Dirsienė, Rasa Kaluinienė, Inderpreetas Singhas.
 
Derinys: desertas „Ilzenbergo vyšnia“ su lietuvišku Ilzenbergo dvaro vyšnių vynu.
Komanda „Vilniaus Park Plaza“: Jurgita Butrimė, Liudmila Lušinskaja, Andrius Diliautas.
Derinys: grikių duonos pudingas su Naujosios Zelandijos vynu „The Ned Noble Sauvignon Blanc“.
Restorano „Elven“ komanda: Lukas Daugirdas, Adomas Jegnoras, Edvardas Aviženis.
Derinys: desertas „Pavlova klasika su uogų tiara“ su itališku putojančiu „Viberti Moscato d‘Asti DOCG“.
„Pavlova Cafe“ komanda: Marius Daubaras, Rūta Krasauskaitė, Aleksas Povilaitis, Karolina Šaban, Sniežana Daubarienė, Vidas Daubaras.
 
Derinys: desertas „Rudens harmonija“ su Gintaro Sino baltuoju midumi.
Komanda „Brut Wine“: Gintaras Sinkus, Dalia Briedienė, Ieva Čiblytė, Evelina Ragaišienė, Rugilė Dubovskytė.
 

KOMISIJA:

Arūnas Starkus – „Vyno klubo“, Someljė mokyklos įkūrėjas, čempionato sumanytojas ir komisijos pirmininkas, „Vyno žurnalo“ vyr. redaktorius.  

Beata Nicholson – kulinarinių knygų autorė ir televizijos laidų vedėja, „Beatos virtuvės“ įkūrėja.  
Linas Vaitulevičius – ilgametis „Vyno žurnalo“ autorius.  

Beatričė Laurinavičienė – „Verslo žinios“ Laisvalaikio rubrikos redaktorė.

Martynas Pravilonis  – daugkartinis Lietuvos, Baltijos someljė čempionas,  2022. metų Vyno ir desertų derinių čempionato nugalėtojas.

Aigaras Nordas – Latvijos vyno kultūros puoselėtojas, knygų autorius.

Renata Ničajienė –  „Sezoninės virtuvės“ autorė.

Urtė Mikelevičiūtė, Justina Gedgaudaitė ir Brigita Cibaitė - tinklaraštininkės.

 
 
WD_skaidres-02.png
bottom of page